A Teátrumról

Tisztelt Vendégeink!

 

A VOKE József Attila Művelődési Központ a város kulturális életének egyik fő színtere és szervezője. Az elmúlt két esztendőben az Önkormányzat komoly áldozatvállalás mellett teljes egészében felújította az intézmény épületét. A megújult terek azonban önmagukban nem elegendők a közönség kiszolgálására, minőségi programokkal kell tudnunk megtölteni a művelődési központot.

Most egy újabb területen, a színház és a könnyűzene világában is rátaláltunk arra a szakmai partnerre, akivel sikeres programokat hozhatunk el a dunakeszi közönség számára. A Duna Színház -zal a 2017/18-as évadban hét színházi előadás színpadra vitelét tűztük ki célul, emellett számos gyerekelőadás és koncert kerül megrendezésre. Úgy érzékeljük, hogy létezik a városban egy olyan színház- és kultúraszerető közönség, aki keresi a helyét, és alkalmanként, vagy bérlettel rendszeresen látogatja a fővárosi vagy a környékbeli színházakat, rendezvényhelyszíneket. Nekik kívánunk egy olyan válaszható és szerethető alternatívát nyújtani, amely nem utolsó sorban helyben van.

Ezzel a partnerséggel a művelődési központ egy olyan közönségi térré tud válni, ahol az előadásokhoz szükséges színpadtechnika immár teljes egészében rendelkezésre áll. Fontos előrelépés, hogy a jegyeket online rendszerben is el lehet majd érni, így kényelmesebbé téve a jegyvásárlást.

A színházművészet talán a legösszetettebb és legsokoldalúbb művészeti ág és egy város művészeti életének egyik kiemelkedő kulcsszereplőjévé válhat egy sikeres teátrum. Az előttünk álló évadban elsősorban könnyedebb darabokkal jelentkezünk, de a közönség igényeit, reakcióit folyamatosan figyelni fogjuk a jövőben. Igyekszünk minél több gyerekelőadást is bemutatni, a távlati célunk az, hogy az októbertől áprilisig tartó időszakban havi szinten legalább egy-egy magas színvonalú színházi-, gyerek- és könnyűzenei produkcióval találkozhasson a dunakeszi közönség. A rendezvénysorozat októberben veszi kezdetét.

 

Bízva a személyes találkozásban:

 

Csoma Attila

VOKE igazgató