Hogy is volt? – Budapest Jazz Orchestra

Őrületes hangulatot varázsoltak a Budapest Jazz Orchestra tagjai a Dunakeszi Teátrum színpadára!

Freddie Mercury életműve ezért is olyan különleges, hiszen olyan sokoldalúan felhasználható, hogy még a jazz műfajában is megállja a helyét. Na ebben persze rengeteg munkája van a Jazz Orchestranak is, de kiválóan megugrották a hangszerelési feladatokat.

Magas szintű zenei képzettségüknek köszönhetően olyan könnyeden és elegánsan tudták lefordítani ’jazz’-re a jól ismert dalokat, hogy minden erőltetettség és stílusidegenség nélkül hallgathatjuk a jazz és a rock/punk/metal/gospel (és kitudja még mennyi…) Queen stílusok találkozását. Annyit tesznek vagy vesznek el belőlük, amennyit kell, és ahogyan a jazz íratlan szabályai megkövetelik azt.

Kollmann Gábor szellemes közbeszólásai már a koncert legelején megteremtették azt légkört, amiben mindenki önfeledten, felszabadultan, végig tapsolva tudta élvezni a kiváló muzsikát. Nagyon jót tett a hangulatnak, hogy elmondták mikor, hogyan lehet tapsolni egy jazz koncerten, így a jazz körökben kevéssé jártas emberek is otthonosan érezhették magukat és minden szólót lelkesen jutalmaztak.

Rögtön a legelején az Another One Bites the Dust klasszikussal nyitott az együttes, ami után Csordás Levente, Kocsis Tibi és Wolf Kati szólaltatta meg a Queen szerzeményeket. Sorban jöttek az ismert és mégismertebb nóták, de úgy, hogy tényleg a zenei sokszínűség hallatán a közönség vélhetően el sem hiszi, hogy ezek ugyanazon együttes alkotásai a nagyszerű hangszerelésnek köszönhetően.

Aki nem volt ott, az tényleg el sem tudja képzelni, hogy mekkora élményt varázsoltak ide a Budapest Jazz Orchestra tagjai a két ünnep között. Fantasztikus volt! Köszönjük!